Brugervejledning

Rockdust er en strøelse der gavner alle typer jord og pH. Strø det jævnt ovenpå jorden. Bland det med øverste jordlag med en rive eller lad orme og vejret gøre arbejdet. Rockdust kan tilføres hele året uanset planternes vækststadie. Rockdust er nødvendigvis ikke en gødning der skal tilføres om foråret og kan med fordel tilsættes jorden om efteråret; inden tilplantning af f.eks. en køkkenehave.

Mindste årlige dosis: 0,5 kg pr. m2

Optimale årlige dosis: 2 kg pr. m2 - det første år - 1 kg pr. m2 de følgende år.

Maksimumsdosis: 5 kg pr. m2 - giver en længere varende gavnlige effekt i mindst 5 år afhængig af jordbundsforhold og typen af dyrkede afgrøder. Tilføres igen når jordens frugtbarhed falder.

Brug i potteplanter: Drys 2-3 mm Rockdust på jordoverfladen eller bland med pottemuld før såning eller udplantning. Vand planterne som normalt.

Kompost forbedring: Drys 3 - 5 mm Rockdust på hver 10-13 cm lag af grønt affald. Øger temperatur, komposterings-hastighed og frugtbarhed og er den optimale måde hvorpå du kan tilføre Rockdust. I en færdig kompost bland en stor håndfuld i en spand Rockdust eller 2 kg Rockdust i 50 liter kompost.
OBS: Det er vigtigt at komposten er færdig komposteret før du tilfører den jorden. I modsat fald, vil komposten opbruge en del af det kvælstof (nitrogen) planterne har brug for.

Ormeri: Strø en lille håndfuld pr. 30 cm2 overflade hver måned. Prøv et lille område først og se hvordan ormene samler sig der.

Jo mere jo bedre: Der er ingen bivirkninger ved at bruge mere end anbefalet ovenfor. Der giver blot endnu bedre resultater og varer længere.

Ikke årstidsbestemt: I modsætning til almindelige gødning, der ofte tilføres om foråret og i løbet af sommeren, er der er fornuft i også at tilføre Rockdust om efteråret. Det resulterer i hurtigere resultater efter forårets såning/udplantning.

BEMÆRK: Rockdust ® er ikke en ’hurtig’ løsning. Det kan tage flere måneder før forbedringen af den mikrobiologiske aktivitet og jordens frugtbarhed viser positive resultater. Det er en forudsætning, at jorden ikke er udpint og uden nogen form for  biologisk aktivitet og tilstedeværelsen af kvælstof er også en forudsætning for at godt resultat.

Rockdust er ikke en erstatning for NPK gødning, men behovet for specielt fosfor (P) og kalium (K) mindskes væsentligt, ja i det fleste tilfælde overflødiggøres, over tid.

Her kan du hente brugervejledningen og printe den til senere brug. Vejledningen er i  pdf-format og du kan hente et gratis program her.

Vidnesbyrd

Bedre biodynamiske grøntsager
...

Læs mere

Forsøg med og uden Rockdust
Vi bliver lige begejstrede hver gang vi laver et forsøg med SEER Rockdust. Denne gang med tallerkensmækkere.Fø...

Læs mere

Bedste majroer og gulerødder nogensinde
Jeg prøvede SEER Rockdust i år for første...

Læs mere

Anbefaling og invitation
Jeg først blev opmærksom på SEER Rockdust da jeg i sommeren 2008 læ...

Læs mere
Se flere vidnesbyrd her